Een onverwachte klap

De eerste dag in Gambia. Gisteravond laat gearriveerd in Ngala Lodge. De kamer is geweldig. Ruim en heel bijzonder ingericht. In de badkamer staan bijvoorbeeld twee Afrikaans aandoende beelden. En aan de muren hangen schilderijen van Van Gogh. Reproducties natuurlijk maar zo goed dat je het gevoel hebt dat ze echt zijn. Om een uur of acht ben ik toch echt wakker genoeg, ondanks de korte nacht. Het is hier twee uur vroeger dan in Nederland, misschien is dat het. In ieder geval ga ik doen wat ik altijd doe als ik in het buitenland ben: hardlopen. Natuurlijk in een hemdje en een korte broek en niet zoals met Pasen in een semi winteroutfit, want het is hier ruim boven de twintig graden.

Het hotel ligt op een soort klif boven de Atlantische Oceaan Ik daal de vele treden naar het strand zoveel mogelijk joggend af. Een smalle strook zand, amper honderd meter breed, rotsen, daarachter weer strand. Dit wordt beslist geen duurloop, meer een kleutertrail. Mensen zijn er niet, maar wel hele grote vogels. Met kromme, rode snavels. Ze maken een gorgelend geluid, een soort mix tussen een slijptol en een koffiebonen maler. Gieren. Ze trekken een dode vis het strand op en maken er een gezellig gezamenlijk ontbijtje van.

Tussen twee golven door loop ik om de eerste rotsformatie heen. Even verderop is de tweede hindernis. Daar klim ik overheen. De derde rotsformatie is te breed en te hoog en het strand daarna niet groot genoeg om lang achter elkaar te lopen, dus ik ga terug. Ineens krijg ik een enorme lel op mijn hoofd. Alsof iemand van boven een zak kleine, scherpe schelpen op me neergooit. Pijnlijk getroffen sta ik stil. Een gier kan het niet geweest zijn, die houden niet van bewegende targets. De verhalen over de terror oehoe en dichter bij huis, de buizerds die hardlopers aanvallen schieten me te binnen. Dit is echt niet grappig. Ik loop zo snel ik kan terug naar het hotel. Volgende keer andere route.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s