Post Porto

Is vijf weken genoeg om redelijk soepel een halve marathon te lopen? Graag had ik deze vraag hier beantwoord. Ja, ik heb afgelopen zondag de halve in Porto gelopen. In een tijd net onder de 1 uur en 49 minuten. Op zich helemaal niets mis mee. Alleen was het verval in de laatste kilometers groot. Bij kilometer achttien begon ik serieuze vraagtekens te zetten bij de titel het duurloopmisverstand. Miste ik toch wat noodzakelijke trainingsbagage in de vorm van extra kilometers? Ik had maar één keer 17 kilometer gelopen en voor de rest nooit verder dan 14. Aan de andere kant: het was zo bloody hot. Geen zuchtje wind, geen streepte schaduw en geen wolkje aan de hemel, zodat de zon volop kon schijnen. Ruim 25 graden, heerlijk weer voor een weekendje Porto, alleen ruim 21 kilometer langs de oevers van de Douro rennen in die omstandigheden is behoorlijk pittig. Voor mij tenminste. Toch ben ik blij dat ik het gedaan heb, zo masochistisch ben ik dan ook wel weer. Want na het zuur kwam het zoet. Omdat wij een VIP inschrijving hadden (kostte bijna drie keer zoveel) mochten wij neerploffen op de banken in de VIP tent. Waar wij ons konden laven aan koffie, fris, water en zelfs bier. En schalen met zoete en hartige bladerdeeghappen. Nou ben ik niet van het bier of bladerdeeg, maar nu smaakte het me wonderwel goed.

En nu is het dus de week na de halve marathon. Geen schema meer. Geen houvast. Want hoeveel en hoe vaak mag je lopen na zo’n inspanning? De een zegt dat je twee weken actief moet herstellen, de ander rept zelfs van vier weken. Maar hoe dat actief herstel eruit ziet: ik kan er niets over vinden. Tenminste niet even snel op internet. Misschien als ik ‘Het Duurloopmisverstand’ van voor tot achter uitpluis, maar daarvoor is het niet spannend genoeg geschreven. Te technisch. Dus ik modder deze week een beetje aan, op het gebied van hardlopen. Ook wel eens lekker. Maar…. als je een goede tip hebt voor een herstelschema, laat het me weten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s