Een halfje hitte

Hoera, we hebben het weer. Shiny happy people all over the place. Zou je denken. Eindelijk, op de valreep, zomer. Maar nee hoor, volop zon, is het weer niet goed. Want te warm. Nog voordat twee dagen achtereen de dertig graden in de Bilt werd aangetikt, trad het hitteplan al in werking. Halverwege de week namen ze in Amsterdam al maatregelen voor het weekend. Extra waterpunten moesten er komen. Lieve mensen, kom op: dit is Nederland. Door water en hagelschade wijs geworden zouden wij toch moeten weten dat niets zo veranderlijk is als het weer. Zelfs de aller knapste meteorologen en meest complexe simulaties zitten er vaak naast. Zo ook met de meest recente hittegolf. Die niet eens een echte hittegolf blijkt te zijn, want alleen in Limburg is voldaan aan alle hittegolfeisen en dat telt niet. Een storm in een glas water dus, deze halve hittegolf. Vandaar deze halve column.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s