Pokémon

Nederland is Europees kampioen. Niet met voetbal deze keer (alhoewel de eerste en laatste keer alweer 28 jaar geleden is). Wel met de dames sprint estafette. Maar ook in de categorie zitten. Nederlandse jongeren tussen 12 en 20 jaar zijn het beste in zitten van Europa. Ruim tien uur per dag. Tel daar acht uur slaap bij op en er zijn nog zes uur over. Geen idee hoe ze die doorbrengen. Waarschijnlijk hangend op de bank of sloffend naar de koelkast.
Maar de oplossing heeft zich al aangediend. Sterker nog: in dezelfde media doken berichten op van het overweldigende instant succes van Pokémon Go. Alhoewel hier nog niet legaal verkrijgbaar is het een rage onder, juist, diezelfde jongeren. Massaal jagen ze, voornamelijk fietsend of lopend, op de virtueel aanwezige wezens. Ook mijn zonen zijn inmiddels hooked en leggen kilometers per dag af.
Eindelijk een gezonde game verslaving. Al zouden de media hun werk niet goed doen, als er ook meteen berichten verschijnen over wat er misgaat. Beroofd worden van je smartphone als je ’s nachts op jacht gaat. Van de rails afgehaald worden omdat je daar aan het zoeken bent. Natuurlijk moet je blijven opletten en weten wat je doet. Maar dat geldt voor veel dingen, zo niet alles.
Zo zie je maar wat er gebeurt als bewegen een middel is en geen doel. Ik hoop dat de Nederlandse jongeren over een maand Europees kampioen Pokémon Go zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s