Adele

Het is waarschijnlijk moeilijk te geloven, maar ik hou niet zo van Adele. Ze lijkt me een leuke vrouw, want ja, hoe kun je nu antipathie koesteren voor iemand die, ondanks haar vele miljarden, toch zo gewoon is gebleven. Lekker kletsen tussen de nummers door, kopje thee erbij, de tijd dat popsterren van de drank, drugs en rock ‘n roll waren ligt ver achter ons. Nou ja, ver, de toppers van toen die zo ongeveer van mijn leeftijd zijn, hebben inmiddels het tijdelijke leven voor het eeuwige verwisseld, voornamelijk vanwege overmatig drank en drugsgebruik.
Nee, met Adele als persoon is volgens mij niets mis. Bovendien beschikt ze over een goede stem met een uniek timbre. Alleen het is zo Adele, zo hetzelfde: na drie nummers achter elkaar ben ik er wel weer even klaar mee. Eigenlijk na twee. Of beter na een: dan heb ik wel weer genoeg gehoord voor een dag.
Het punt is alleen, dat je dat niet hardop schijnt te mogen zeggen. Ik heb het onlangs gedaan, in een klein gezelschap vriendinnen. Vrouwen die ik al jaren ken en, niet onbelangrijk, zij mij ook. Het onderwerp Adele en hoe snel de kaarten waren uitverkocht voor haar concerten in Amsterdam kwam ter sprake. Schoorvoetend bekende ik dat ik zelf niet snel in de rij zou gaan staan voor een optreden van haar, omdat ik haar muziek een beetje eentonig vind. Hierna viel een pijnlijke stilte. Alsof ik zojuist verteld had dat ik Scientology aanhanger was geworden. Of een enorme crush had opgevat voor Geert Wilders. Na een minuut mompelde een vriendin heel voorzichtig dat zij het ook moeilijk vond om een hele CD Adele nummers achter elkaar te beluisteren. We wisselden een blik van verstandhouding. En schakelden over op een ander onderwerp: het gedrag van verkouden mannen. Ook eentonig en voorspelbaar, maar als gespreksonderwerp veel amusanter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s